Momeala pentru Timp


Momeală pentru Timp

Orele par din ce in ce mai mici ca şi cum ar avea ascunse în ele un cuc ce manancă din lemnul pendulei şi se scurg din ce in ce mai repede, ca şi cum ar fi fluidizate de un ulei verzui, ce le face să alunece...
Aş vrea o barieră de Timp pe care să o cumpăr de la chioşcul de jos şi să urc repede la loc şi să o pun în faţa pendulei.
Vanzătoarea, cred însă, că ar surâde şugubăţ şi mi-ar oferi în schimb o momeală pentru cuc... După aceea, pasărea ar incepe sa aibe o înţelegere proprie cu minutele şi ar negocia mesul lor mai agale...
Dar, după un timp, furnizorul substanţei ar da faliment şi atunci minutele şi orele, dându-şi seama de amăgirea ce le-a încetinit ritmul, s-ar derula cu o repeziciune ce ar face să sară mecanismele ceasurilor în zeci de direcţii.
Lumea ar îmbătrâni cu o iuţeală ce ne-ar face să vedem apariţia ridurilor la venirea serii, iar dimineaţa următoare nu ne-ar mai prinde treji.
O modalitate ar fi s-o luăm pe furiş înainte, şi să alergăm înaintea lui, iar când Timpul ar veni să bată la uşă din nou, să ne prefacem că nu ştim nimic de cucul din pendulă, şi să-i oferim teoria lui Einstein cadou de Anul Nou, învelită într-o hârtie lucioasă Bleu Relativă legată într-o fundă Lila Relativă.
Şi el s-ar uita stupid la noi, cei plini de această nouă încredere Relativă, încât ar uita să mai treacă

..... să ne viziteze.Wagner Anna,
elevă în clasa a X-a D